وزارت امور خارجه، روز یک شنبه گفته است که، پس از سال ۲۰۱۴ میلادی، روابط افغانستان با کشورهای جهان، به شمول سازمان های منطقه یی و جهانی، بربنیاد توافقنامه ها و سندهای امضا شده با این کشورها تنظیم خواهد شد.
وزارت امور خارجه گفته است که، در این سال ها اوضاع ویژۀ افغانستان سبب شده بود تا اولویت های سیاست خارجی کشور و چگونگی همکاری با دیگر کشورها به گونۀ جداگانه پیش برده شوند.
در ده سال گذشته روابط افغانستان با بسیاری از کشورهای جهان همواره با فراز و فرودهایی همراه بوده است.
اما گفته شده است که، اکنون حکومت می خواهد تا در این زمینه راهبرد واحدی را تدوین کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه، جانان موسی زی گفته است که: « در نظر است تا طرح راهبرد وزارت خارجه برای سه سال آینده در قالب یک سند تدوین شود، و در همین باره دیدگاه و نظریات سفیران و جنرال قنسولان کشور گرفته می شود.»
حکومت این راهبرد را با سفیران و جنرال قنسولان به رای زنی گذاشته است.
پیش از این پیش نویس خطوط اساسی سیاست های افغانستان برای تصویب به مجلس نماینده گان فرستاده شده بود، اما این پیش نویس تاکنون از سوی مجلس تصویب نشده است.
عضو مجلس نماینده گان، مسعوده کرخی گفته است که: « طرح خطوط سیاست خارجی افغانستان در پارلمان راکد مانده است و آنها تلاش دارند خطوط تازۀ را تدوین کنند. به نظر من این کار حکومت بسیار نگران کننده است.»
آقای موسی زی افزوده است که: « این راهبرد سبب بهبود در روابط کشور می شود و مسودۀ آن پس از تدوین به شورای وزیران و شورای ملی برای تصمیم نهایی فرستاده می شود.»
در چند سال گذشته در پیوند با یک رویداد بارها گفته های متضاد از زبان حکومت و دیپلومات های کشور شنیده شده اند، کاری که انتقادهای زیادی را در بیرون از حکومت به بار آورده است.
اما آیا وجود راهبرد واحدی در وزارت امور خارجه، می تواند که هماهنگی ها را بیشتر سازد؟ پاسخ این پرسش در آینده روشن خواهد شد.